Honing kip met cous cous

Als je een dag gewerkt hebt heb je soms geen tijd of zin om lang in de keuken te staan. Dan hebben we daar Cous Cous! Terwijl de Cous Cous ligt te wellen in kommetje warm water, bereid je intussen wat vlees en groente. Verder hoef je de Cous Cous alleen nog een beetje los te roeren en voila, een makkelijke snelle maaltijd. Met dit receptje bereid je lekkere sperzieboontjes met honing kip erbij en kun je zo aan tafel!

Nodig: 4 personen

  • 350 gram Cous Cous
  • 3 kipfilets
  • 300 gram sperziebonen
  • 3 kippenboullion blokjes
  • 4 eetlepels honing
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 eetlepel Ras El Hanout (zie foto)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 80 gram walnoten
  • Paar blaadjes verse koriander
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge

Doen:

  1. Rooster de walnoten in een droge pan een paar minuutjes, laat ze afkoelen en hak ze grof in stukjes.
  2. Maak de boontjes schoon door de uiteinden er af te halen en halveer ze.
  3. Hak de koriander fijn.
  4. Bereid de Cous Cous als volgt. Kook 250 ml water en los hier 1 boullion blokje in op en schenk dit over de schaal Cous Cous. Voeg wat peper & zout toe, roer dit door elkaar. Dek af en laat dit vervolgens 10 minuten wellen. (350 gram cous cous = 250 ml water)
  5. Snij de kipfilet in reepjes en kruid ze met wat peper & zout.
  6. Verwarm de helft (2 eetlepels) olijfolie in een (hapjes)pan en bak de kipreepjes kort aan op middelhoog vuur.
  7. Zet het vuur laag en doe de honing erbij en laat dit 4-5 minuutjes karameliseren.
  8. Kook opnieuw 500 ml water en los hier het tweede kippenboullion blokje in op.
  9. Voeg dan de tomatenpuree, Ras El Hanout en de rest (2 eetlepels) van de olijfolie toe aan de kip.
  10. Schenk hierbij de kippenboullion, breng aan de kook en laat dit afgedekt 5 minuutjes zachtjes pruttelen.
  11. Voeg nu de boontjes (rauw) toe en laat dit met de deksel op de pan zachtjes pruttelen tot ze beetgaar zijn. Ongeveer een minuutje of 10-12.
  12. Roer nu de Cous Cous los met een vork, doe de olijfolie extra vierge er bij en roer dit goed door elkaar.
  13. Klaar om de bordjes op te maken!
  14. Schep wat cous cous op een bord, daarover het kip-sperziebonen mengsel en strooi er tenslotte wat koriander en de geroosterde fijngehakte walnoten er overheen.
  15. Aan tafel!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *