Semifreddo met aardbeien

Semi Hoe?!… Nou, 1 ding kan ik je vertellen, het is echt super lekker met deze warme temperaturen. Semifreddo betekend eigenlijk half bevroren ijs. Het is een soort mousse dat je bevriest. Dus voor dit Italiaanse lekkers heb je ook geen ijsmachine nodig. Je kunt eindeloos variëren met lekker vullingen. Deze is gemaakt met lekkere verse aardbeien! Lekker om standaard in je vriezer te hebben, nou ja.. voor hoe lang het duurt…

Nodig:

  • 300 ml slagroom
  • 125 gram Griekse yoghurt (liefst volle met 10% vet)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 85 gram suiker
  • 300 gram aardbeien
  • 1 theelepel citroensap

Verder nodig: Een ovenschaal of kleine cakeblik van ongeveer 21 x 10 en plasticfolie.

Doen:

  • Bedek de vorm met plasticfolie.
  • Doe in een kleine pan de aardbeien, suiker en citroensap.
  • Verwarm dit en stamp de aardbeien fijn met een stampot stamper.
  • Verwarm dit een minuut of 2 goed door tot de suiker is opgenomen.
  • Giet dit over in een koude schaal en zet eventueel in de vriezer tot het volledig afgekoeld is.
  • Klop intussen in een nieuwe kom de slagroom stijf.
  • Spatel hier de Griekse yoghurt en het vanille extract doorheen.
  • Spatel vervolgens het geheel afgekoelde aardbeien mengsel doorheen.
  • Giet het geheel in de met plastic beklede vorm en zet ongeveer 3 uur in de vriezer.
  • Bij het serveren eerst ietsje zacht laten worden, dan is hij op z’n lekkerst en garneer met wat verse aardbeitjes.
  • Yum!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *