Pastasalades zijn zo heerlijk in de zomer. Ik heb dan sowieso niet altijd zin in een warme maaltijd. Ze zijn vaak lekker snel te maken, vullen goed en je kunt ze makkelijk van tevoren klaar maken. Bijvoorbeeld s’ochtends als het nog niet zo warm is. Dan kan alles gedurende dag goed intrekken voordat je de salade gaat eten. Dit recept is een Griekse pastasalade met een heerlijke frisse vinaigrette (dressing).
Nodig:
Voor de vinaigrette (dressing):
- Citroensap van 1 citroen
- 100 ml Olijfolie extra vierge
- Paar takjes verse peterselie fijn gehakt.
- 1 dessertlepel oregano
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Gemalen peper & zeezout
Voor de salade:
- 250 gram fuscilli (of andere pasta naar keuze)
- 125 gram Cherrietomaatjes in vieren
- Halve komkommer in kwartjes
- 100 gram Feta in blokjes
- Zwarte olijven, zonder pit. ( ik gebruikte de heerlijke kalamon olijven van de versafdeling van AH) https://www.ah.nl/producten/product/wi238642/ah-biologisch-griekse-kalamon-olijven
- Halve groene paprika in stukjes
- Halve rode ui in halve ringen
- Paar blaadjes munt fijn gehakt
Doen:
- Kook de pasta zoals op de verpakking beschreven staat en laat volledig afkoelen.
- Doe intussen alle ingrediënten voor de vinaigrette (dressing) in een bakje, beker met deksel en schut alles even goed door elkaar.
- Doe intussen in een andere kom alle ingrediënten voor de salade. En voeg deze bij de afgekoelde pasta.
- Schep alles voorzichtig maar goed door elkaar.
- Giet nu de vinaigrette (dressing) eroverheen. En schep het nogmaals goed door elkaar.
- En voila! Een heerlijke Griekse pastasalade!
- Kalí Órexi!