Panna cotta met frambozengelei

“It’s the most wonderful time of the year!”Nou, en dat is het. Wat hou ik toch enorm van de kerst. De lampjes, kaarsjes, lekker eten, goed gezelschap, gezelligheid, Heerlijk!! Ben je op zoek naar een heel lekker toetje voor het kerstdiner maar niet te ingewikkeld en toch een plaatje om te zien? Nou dan kun je met deze panna cotta met frambozengelei zeker voor de dag komen.

Nodig: 4 stuks

  • 250 ml kwark
  • 250 ml slagroom
  • 75 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 4 blaadjes gelatine

Voor de frambozengelei:

  • 100 gram suiker
  • 300 gram frambozen (diepvries kan ook)
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 eetlepels water

Voor de garnering:

  • Wat frambozen en blauwe bessen

Verder heb je een paar mooie glazen nodig en hou wat frambozen over voor de garnering.

Doen:

  1. Verwarm in een pannetje de slagroom met 75 gram suiker tot deze is opgelost.
  2. Week 4 blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
  3. Snijd het vanillestokje in de lengte openen schraap het merg er uit en voeg toe aan de room.
  4. Zet het vuur uit en knijp de blaadjes gelatine uit en voeg deze toe.
  5. Laat dit even 10 minuutjes afkoelen en schep dan de kwark er door heen.
  6. Leg 4 glazen schuin door de glazen bijvoorbeeld in een klein schaaltje te zetten. Glijden ze weg, leg er een stukje vershoudfolie tussen. dit geeft een leuk effect aan het eindresultaat, maar kan natuurlijk ook gewoon recht. (Zie afbeelding onderaan)
  7. Verdeel het roommengsel over de glazen, eventueel met behulp van een trechter om zo min mogelijk te knoeien. (Let op, da Panna cotta is op dit moment nog vloeibaar)
  8. Laat deze ongeveer 2 uurtjes opstijven in de koelkast.
  9. Verwarm ondertussen in een pannetje de frambozen en voeg 100 gram suiker en 2 eetlepels water toe.
  10. Laat zachtjes koken tot er een sausje ontstaat, prak eventueel de frambozen plat met een vork.
  11. Week opnieuw 4 blaadjes gelatine in een bakje koud water.
  12. Knijp ze uit en voeg ze toe aan de frambozensaus.
  13. Haal de glaasjes panna cotta uit de koelkast.
  14. Verdeel het frambozenmengsel over de glaasjes tot deze gelijk is aan de schuine zijde van de panna cotta.
  15. Laat de glaasjes vervolgens een nachtje opstijven in de koelkast.
  16. Garneer ze met wat verse frambozen en blauwe bessen.
  17. Voila!! Prachtige, heerlijke toetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *