Romige spruitjes met champignons, parmezaan en spekjes

Oke, niet iedereen is zo’n fan van spruitjes. Maar ik vind ze heerlijk! En dan vooral die kleintjes. Er zit wel degelijk verschil in smaak namelijk. De grote spruitjes smaken meer koolachtig en de kleintjes zijn wat zachter van smaak. Snij de kontjes er wel af, want die smaken nogal bitter. En doe eens wat leuks met de spruitjes, zoals bijvoorbeeld dit recept, Romige spruitjes met champignons en spekjes. Wie weet is iedereen straks dol op spruitjes! Lekker met een stukje vlees en wat gebakken aardappeltjes, maar ook heerlijk als bijgerecht bij het kerstdiner.

Nodig:

  • 500 gram kleine spruitjes
  • 250 gram champignons
  • 200 ml kookroom
  • 150 gram baconreepjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • peper & zout

Doen:

  1. Begin met het schoomaken van de spruitjes door het kontje er af te snijden en de losse blaadjes te verwijderen, en spoel ze even schoon.
  2. Snipper de ui en pers het teentje knoflook.
  3. Snijd de champignons in vieren.
  4. Verhit in een koekenpan en bak hierin zonder bakproduct de reepjes bacon bruin en knapperig.
  5. Haal de bacon uit de pan en zet even appart.
  6. Verhit nu wat olijfolie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook hier zachtjes in.
  7. Voeg vervolgens de spruitjes toe en roerbak deze even mee en voeg dan de champignons toe.
  8. Bak dit allemaal ongeveer 5 minuutjes en giet dan de kookroom erbij en ook de uitgebakken baconreepjes.
  9. Schep alles goed door elkaar en laat dit zachtjes ongeveer 10 minuutjes pruttelen.
  10. Voeg tenslotte de parmezaanse kaas toe, en haal de pan van het vuur zodra het begint te borrelen.
  11. Aan tafel!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *