Een lekkere gezonde maaltijd uit de oven. Geroosterde pompoen, met feta en tijm. Gebakken aardappeltjes en een stukje vlees erbij en je hebt een heerlijk maaltje. Of wellicht de tip als bijgerecht voor het kerstdiner. Snel klaar en makkelijk!
Nodig:
- 400 gram Pompoenblokjes
- 50 gram Feta kaas
- Paar takjes Tijm
- 1 rode ui
- 15 gram pijnboompitten
- 1 eetlepel olijfolie
- Grof gemalen Peper & zeezout
Doen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snij de rode ui in dunne halve ringen.
- Snij de feta kaas in blokjes of verbrokkel het met je vingers.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg hier op de pompoenblokjes.
- Verdeel de rode ui ringen, feta er over.
- Pluk de takjes tijm en strooi de blaadjes over de pompoen.
- Besprenkel de pompoen vervolgens met 1 eetlepel olijfolie.
- En strooi er wat grof zeezout en gemalen peper over.
- Schuif de bakplaat voor ongeveer 25-30 minuutjes in de oven.
- Rooster intussen de pijnboompitten in een koekenpannetje.
- En verdeel deze over de pompoen zodra het uit de oven komt.
- Eetsmakelijk!