Het weer is omgeslagen, het waait, het is nat buiten, de kids hebben nog een laatste weekje vakantie. Dus wat ga je doen?…. Deze gruwelijk lekkere M&M cookies bakken natuurlijk! Ze zijn lekker chewy van binnen en een beetje krokant van buiten, Lof it!! Dus hup boodschapjes doen en duik die keuken in bakkers!!
Nodig: ongeveer 16 koekjes (tenzij je van het deeg blijf snoepen)
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram kristalsuiker
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei
- 125 gram Roomboter op kamertemperatuur
- 100 gram pure chocolade
- Ongeveer 125 gram M&M’s (bruin)
- 1 zakje vanillesuiker
- 1/2 theelepeltje Baking soda
- Bakpapier
Doen:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe de lichtbruine basterdsuiker, kristalsuiker, vanillesuiker en boter in een kom, en mix dit door elkaar met een handmixer.
- Voeg het ei toe en mix deze mee.
- Dan doe je vervolgens het zelfrijzend bakmeel er bij en de Baking soda.
- Mix dit allemaal door elkaar tot je een cookie deeg hebt.
- Hak de pure chocolade in kleine stukjes en meng deze door het deeg.
- Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Draai nu kleine bolletjes te grote van een walnoot en leg deze op de bakplaat en druk deze een beetje plat. Voor wat strakkere rondje koekjes kun je ze uitsteken met een steker of gebruik bijvoorbeeld en glas.
- Leg de koekjes wat ruimer uit elkaar op de plaat en bak ze in meerdere keren af want ze worden nog wat groter met afbakken.
- Schuif de plaat in de oven en bak ze ongeveer 12 minuten af.
- Haal de plaat uit de oven en druk dan meteen de M&M’s in de koekjes en laat ze dan vervolgens afkoelen.
- Nog heeeel eventjes geduld en dan smullen maar!