Kerrie macaroni met kip

Ja hoor! Dit is er weer een! Een makkelijke, snelle en super lekkere maaltijd. Ben je laat uit je werk, of de kids moeten weer op tijd naar de sport. Dit roept om een eenpansgerecht, Kerrie macaroni. Bij macaroni denk je misschien niet 1,2,3 aan kerrie, maar geloof me, die pan gaat helemaal leeg!

Nodig: 3 รก 4 personen

  • 3 kipfilets
  • 225 gram macaroni
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gram roomboter
  • 25 gram olijfolie
  • 1 blokje kippenboullion
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 kwart theelepeltje chilivlokken
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 250 ml slagroom

Doen:

  1. Kook de macaroni zoals op de verpakking beschreven staat.
  2. Snijd de kipfilet in stukjes.
  3. Snijd ook de rode en gele paprika in stukjes en snipper de ui en pers de knoflook.
  4. Verhit de roomboter en olijfolie in een pan en fruit hierin een minuutje of 3 de gesnipperde ui.
  5. Voeg de kipfilet blokjes, zwarte peper, laurierblaadjes, komijnpoeder, kerriepoeder, paprikapoeder, chilivlokken en zout toe en bak dit eventjes mee.
  6. Doe de paprika en de knoflook erbij en bak dit 5 minuutjes op matig vuur mee.
  7. Voeg nu de slagroom, tomatenpuree en het kippenboullionblokje toe en kook dit tot een romig geheel.
  8. Verwijder de laurierblaadjes.
  9. Voeg de saus toe aan de macaroni en meng dit goed door elkaar.
  10. Eetsmakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *