Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik een fan van de slowcooker (crockpot) Hij brengt zo veel gemak, heel fijn in drukke dagen. En wat ik zo leuk vind is dat je er zo veel verschillende recepten mee kan bereiden. Als kind vroeger maakte ik van binnen al een klein sprongetje als ik zag dat er potje rijstepap in de koelkast stond. Echt! Zo lekker! Klein beetje suiker en wat kaneel en mij hoor je niet meer. Maar zelf maken is natuurlijk nog veel lekkerder (liefst nog een beetje warm) en ook nog eens echt super makkelijk.
Nodig:
- 220 gram Risotto rijst
- 1,4 liter melk
- 100 gram suiker
- 1 kaneelstokje
- 1 theelepel vanille extract
- 2 eetlepels roomboter
- kaneelpoeder
Doen:
- Spoel de rijst eerst even af onder koud water.
- Doe alle ingredienten in de slowcooker, roer even door elkaar tot de suiker een beetje is opgelost.
- Laat alles met de deksel op de pan 2 uur op hoog of 4 uur op de laagste stand gaar worden. (Je mag af en toe doorroeren, maar is niet nodig)
- Serveer met en beetje kaneel.