Weekend!! Dit is zeg maar patatdag 2.0 ! Lekker frietje mexicaanse chili. Dat is toch net effe wat anders dan een snacky, wat uiteraard ook zeker smullen is. Maar wil je net even wat extra’s , ga dan voor dit lekkere receptje. Oja, en maak lekker een flinke pan, dan kun je er nog een keertje van eten. Het is namelijk ook heerlijk met rijst.
Nodig: Ongeveer 4 personen
- 300 gram rundergehakt
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 kleine blikje tomatenpuree (70 gram)
- 2 tomaten
- 200 gram kidneybonen
- 100 gram mais
- 150 gram geraspte kaas
- flinke snuf chilipoeder
- 1/2 theelepel komijnpoeder
En frietjes om er bij te serveren.
Doen:
- Snipper de ui en pers de knoflook.
- Verhit een klein beetje olie in de pan en fruit hierin de uisnippers en knoflook.
- Voeg het gehakt toe en breng deze op smaak met de chilipoeder en komijnpoeder.
- Bak het gehakt rul en voeg na 5 minuutjes het blikje tomatenpuree toe en bak dit even een paar minuutjes mee.
- Snij intussen de tomaten in kleine stukjes en laat de kidneybonen en mais uitlekken
- Voeg ook dit toe aan het gehakt samen met de helft van de kaas. Roer even door elkaar en verwarm dit nog even een paar minuutjes.
- Bak intussen de frietjes.
- Leg wat frietjes op een bord, schep hier overheen de chili en verdeel de rest van de kaas er overheen.