Mexican Chili Friet

Weekend!! Dit is zeg maar patatdag 2.0 ! Lekker frietje mexicaanse chili. Dat is toch net effe wat anders dan een snacky, wat uiteraard ook zeker smullen is. Maar wil je net even wat extra’s , ga dan voor dit lekkere receptje. Oja, en maak lekker een flinke pan, dan kun je er nog een keertje van eten. Het is namelijk ook heerlijk met rijst.

Nodig: Ongeveer 4 personen

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 2 tomaten
  • 200 gram kidneybonen
  • 100 gram mais
  • 150 gram geraspte kaas
  • flinke snuf chilipoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder

En frietjes om er bij te serveren.

Doen:

  1. Snipper de ui en pers de knoflook.
  2. Verhit een klein beetje olie in de pan en fruit hierin de uisnippers en knoflook.
  3. Voeg het gehakt toe en breng deze op smaak met de chilipoeder en komijnpoeder.
  4. Bak het gehakt rul en voeg na 5 minuutjes het blikje tomatenpuree toe en bak dit even een paar minuutjes mee.
  5. Snij intussen de tomaten in kleine stukjes en laat de kidneybonen en mais uitlekken
  6. Voeg ook dit toe aan het gehakt samen met de helft van de kaas. Roer even door elkaar en verwarm dit nog even een paar minuutjes.
  7. Bak intussen de frietjes.
  8. Leg wat frietjes op een bord, schep hier overheen de chili en verdeel de rest van de kaas er overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *