Gehakt spiesjes met rode ui

Deze lekkere gehaktspiesjes kun je natuurlijk heerlijk bereiden op de bbq. Maar waarom niet gewoon lekker in de grillpan?! Een lekker stukje vlees, maar dan op een iets andere manier en ziet er ook nog gezellig uit. Voor deze mexicaanse variant gebruikte ik de Picadillo kruiden van Jonnie Boer. Je kunt natuurlijk ook gewoon tacokruiden gebruiken.

Nodig:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 50 gram tortilla chips naturel
  • 50 gram feta
  • 1 eetlepel picadillo of taco kruiden
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel bloem

Verder nodig: 8 a 10 sateprikkers

Doen:

  1. Leg de sateprikkers even in een bakje water, zodat strakjes met bakken de stokjes niet verbranden.
  2. Doe het gehakt in een kom samen met het ei en de kruiden.
  3. Maal de tortilla chips fijn. Dat kan in een keukenmachine of doe ze in een afgesloten zakje en knijp de chips helemaal fijn.
  4. Verkruimel de feta.
  5. Doe de tortilla chips kruim en de feta bij het gehakt en meng dit alles goed door elkaar.
  6. Draai er nu gehaktballetjes van. Ongeveer 25 gram per balletje.
  7. En rol de balletjes door de bloem, tik het overtollige bloem er een beetje af.
  8. Zet de gehaktballetjes even in de koelkast om ze even op te stijven.
  9. Pel intussen de rode ui, snij in vieren en snij dan de kwarten ook door de helft.
  10. Nu tijd om de sateprikkers te rijgen.
  11. Begin met een balletje gehakt, dan stukjes ui. In totaal 3x balletjes en 2x stukjes ui.
  12. Verwarm de grillpan en smeer hem een beetje in met olie en grill de spiesjes in ongeveer 8-10 minuutjes gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *