Crispy aardappeltjes uit de oven met sjalotjes

De aardappel. Jeetje, wat je allemaal wel niet kan met een aardappel. Frituren, pureren, poffen, gratineren, bakken. Met dit receptje krijg je de gouden tip voor perfect geroosterde aardappeltjes uit de oven. Met sjalotjes, knoflook en tijm.

Nodig: 2 á 3 personen

  • 1 kg iets kruimige aardappelen of krieltjes
  • 4 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • Paar takjes rozemarijn
  • 2 theelepels Baking soda ( geen bakpoeder, dat is echt iets anders)
  • Olijfolie
  • Zeezout
  • Grof gemalen peper
  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Breng een pan met 2 liter water, zout en Baking soda aan de kook.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in grote blokjes. Neem je krieltjes kun je ze heel laten of halveren.
  4. Kook de aardappelblokjes 10 minuutjes in het kokende water. Je moet er met je vork in kunnen prikken. De soda zorgt voor een zachtere buitenkant waardoor ze in de oven lekker krokant worden.
  5. Giet de aardappelen af en schud ze even door elkaar met de deksel op de pan, hierdoor
  6. Krijgen ze een ruwe laagje. Laat ze nog even een minuutje uitstomen.
  7. Leg de aardappelblokjes in een braadslede of ovenschaal en verdeel hier overheen de sjalotjes en de takjes rozemarijn.
  8. Plet met de zijkant van je mes de knoflookteentjes plat en verdeel deze er ook tussen.
  9. Besprenkel alles met wat olijfolie en strooi er wat zeezout en grof gemalen peper over.
  10. Hussel dit voorzichtig door elkaar tot alles bedekt is met olijfolie.
  11. Bak de aardappeltjes 35 minuutjes, even halverwege een keer omscheppen.
  12. Verwijder de knoflookteentjes en rozemarijn takjes.
  13. De sjalotjes kun je er lekker bij serveren.
  14. Eetsmakelijk!

Doen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *