Studiedag, weekend, vakantie!! Tijd om weer eens samen met de kids de keuken in te duiken. En hoe leuk en vooral, hoe lekker zijn deze kaneelbolletjes! Het zijn een beetje muffin achtige cakejes met heerlijke kaneelsuiker. En ontzettend makkelijk te maken. Dus heel leuk om samen te doen.
Nodig: ongeveer 12 stuks
- 95 gram bloem
- 35 gram suiker
- 1 ei
- 65 gram ongezouten roomboter
- 1 theelepel bakpoeder
- 80 ml halfvolle melk
Topping:
- 25 gram ongezouten roomboter
- 35 gram suiker
- 1 theelepel kaneel
Doen:
- Vet een muffinvorm in en verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zeef de bloem en de bakpoeder boven een kom en doe de suiker erbij. Roer dit even door elkaar.
- Laat (60 gram) roomboter smelten in een pannetje. (Laat de boter niet bruin worden) en laat het even iets afkoelen.
- Breek het ei boven een maatbeker en voeg de melk toe. Roer dit goed door elkaar met een garde.
- Voeg de gesmolten boter toe en roer nogmaals goed door elkaar.
- Giet dit mengsel langzaam bij de droge ingrediƫnten en roer dit met een garde tot een glad beslag.
- Schep het beslag in de ingevette holtes van de muffinvorm, iets onder de rand.
- Bak de muffins 15 minuutjes in de voorverwarmde oven tot ze gerezen en goudbruin van kleur zijn.
- Smelt nu de rest van de boter (25 gram) in een steelpannetje.
- Meng de suiker met de kaneel.
- Dip de muffins in de gesmolten boter zodat het bovenkantje bedekt is (met een kwastje kan ook)
- En dip ze vervolgens door de kaneel suiker zodat de bovenkantje helemaal bedekt zijn.
- En klaar zijn je kaneelbolletjes!