Een monchou taart doet het altijd goed. Een echte klassieker. Lekker met kersenvlaaivulling erop. Super makkelijk uit een pakje, en ook hartstikke lekker. Maaarrrr… Tot dat je deze een keer geproefd hebt. Echt waar, maak hem eens zelf zonder een kant en klaar pakje. Nou, geloof me, je wilt hem niet meer anders.
Nodig: 12 stukken
- 400 gram Monchou
- 500 ml slagroom
- 400 gram Bastognekoeken
- 100 gram roomboter (ongezouten)
- 125 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 zakjes klopfix
- 1 blikje kersenvlaaivulling
Verder nodig: een springvorm van 24 cm, kan ook groter of kleiner, maar dan word de taart natuurlijk hoger of lager.
En een mixer.
Doen:
- Leg de MonChou even een uurtje van te voren uit de koelkast zodat deze een beetje op temperatuur kan komen.
- Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen een beetje in met boter.
- Verkruimel de bastognekoekjes helemaal fijn. Het handigst om dit te doen is ik een keukenmachine of ik delen in een hakmolen. Heb je deze niet, stop dan de koekjes in een afgesloten zak en knijp ze helemaal tot kruim.
- Smelt de boter in een steelpannetje, zodra deze gesmolten is mogen de koekkruimels erbij en meng dit goed door elkaar.
- Stort dit vervolgens op de bodem van de springvorm. En verdeel het gelijkmatig over de bodem en druk het aan en strijk glad met de bolle kant van een lepel tot je een stevige bodem hebt.
- Klop in een grote kom de slagroom stijf samen met de vanillesuiker en de zakjes klopfix.
- Doe in een andere kom de MonChou samen met de basterdsuiker en mix dit met een handmixer door elkaar.
- Schep de slagroom en de MonChou voorzichtig door elkaar.
- Stort het mengsel in de springvorm op de bastogne bodem. Verdeel dit weer gelijkmatig over de bodem.
- Zet de taart nu een nachtje in de koelkast om op te stijven.
- De volgende dag verdeel je het blikje kersenvlaaivulling over de taart.
- Eetsmakelijk!