Yes! Het is weer lente! En met de Pasen in aantocht weer tijd voor wat Paasecepten. Nou, en dit is een knaller hoor! Chocolate chip cookie balls! Damn!!.. de naam alleen al! Lekkere chocolade bon bons met Chocolate chip koekjes vulling. Leuk Paaseitje erop en je hebt heerlijke gezelligheid bij de paasbrunch.
Nodig: 15 stuks
- 100 gram MonChou
- 200 gram Chocolate chip cookies
- 250 gram melk chocolade
- Zakje chocolade paaseitjes
Doen:
- Vermaal de koekjes helemaal fijn in een keukenmachine of hakmolentje. Hou wat kruimels appart om ze te versieren.
- Voeg de MonChou toe en kneed dit tot een vast niet plakkerig deeg.
- Bekleed een snijplank met een velletje bakpapier.
- Draai balletjes van het deeg en leg ze op het bakpapier. Zet vervolgens minimaal een half uurtje in de koelkast.
- Smelt intussen de chocolade au bain marie, door een schaal op een pannetje net niet kokend water te zetten.
- Haal de cookie balletjes één voor één door de chocolade en leg ze weer op de plank met bakpapier.
- Strooi er wat koekkruimels overheen en dip een chocolade eitje een klein beetje in de chocolade en druk deze zachtjes op de cookieball.
- Zet ze in de koelkast tot de chocolade helemaal is hard geworden.