Banaan in bladerdeeg

Even wat lekkers, gewoon tussendoor, een lekkere lunch op de zondagmiddag of als heerlijk toetje met een bolletje vanille ijs. Dit smakelijke receptje van banaan in bladerdeeg is super simpel, lekker en leuk om samen met de kids te maken.

Nodig: 4 stuks

  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 2 grote bananen
  • 4 eetlepels Honing
  • 1 eetlepel melk
  • Amandel schaafsel
  • poedersuiker om te bestrooien

Doen:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.
  3. Smeer de plakjes in met 1 eetlepel honing per plakje.
  4. Snij de bananen doormidden en leg op elk plakje een halve banaan.
  5. Vouw het bladerdeeg om de banaan en klap de hoekjes naar binnen en rol hem verder op zodat het bladerdeeg goed gesloten is.
  6. Bestrijk de broodjes met wat melk en strooi er wat amandelschaafsel overheen.
  7. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Bak ze nu ongeveer in 15 minuutjes gaar en goudbruin.
  9. Laat ze een klein beetje afkoelen, en bestrooi ze daarna met poedersuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *