Romige pasta met kip, champignons & spinazie

Lekker eenpansgerecht, ik hou ervan. Deze romige pasta met kip staat in een handomdraai op tafel! Ideaal voor een doordeweekse dag.

Nodig:

  • 3 kipfilets in blokjes gesneden
  • 350 gram pasta penne
  • 100 gram verse spinazie
  • 250 gram champignons in plakjes gesneden
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • Halve rode paprika in stukjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 250 ml kookroom
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 kippen boullionblokjes
  • 2 theelepels Basilicum gedroogd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper & Zout

Doen:

  1. Doe de olie in een braadpan of hapjespan en bak hierin de blokjes kipfilet en voeg wat peper en zout toe. Bak ze ongeveer 10 minuutjes tot ze goudbruin en gaar zijn.
  2. Schep de stukjes kipfilet uit de pan en fruit in deze pan de uisnippers en knoflook heel eventjes aan.
  3. Voeg dan de champignons en de paprika toe en bak even mee en voeg de gedroogde basilicum erbij met wat peper en zout.
  4. Voeg nu 750 ml warm water toe en 2 verkruimelde kippen boullionblokjes.
  5. Voeg dan de kookroom toe.
  6. Breng het geheel aan de kook en voeg de penne pasta toe.
  7. Laat alles op laag vuur zo’n 10-12 minuutjes koken, wel even regelmatig doorroeren.
  8. Voeg dan de spinazie en de gebakken kipblokjes toe en meng dit even door elkaar tot de spinazie geslonken is.
  9. Als laatste voeg je de Parmezaanse kaas toe.
  10. Nog even goed door elkaar mengen en de pasta is klaar!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *