Ooooh! Echt… Deze is zoooo lekker! Mexicaanse bruinebonensoep met kip. We kennen hem vaak wel met gehakt, maar deze variatie met kip wil ik jullie zeker niet onthouden. Het is een makkelijk recept en snel klaar. Serveer met wat stokbrood en het is smullen geblazen.
Nodig: ongeveer 6 kommen
- Halve rode paprika in blokjes gesneden
- Halve groene paprika in blokjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 2 flinke teentjes knoflook, geperst
- 40 gram jalapeno schijfjes fijngesneden (uit potje)
- 2 dessert lepels paprikapoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 2 dessertlepels djinten (gemalen komijnpoeder)
- 3 eetlepels boter
- 3 eetlepels bloem
- 1 liter kippenboullion met stukjes kip (3potjes)
- 200 ml melk (liefst volle melk)
- 70 gram tomatenpuree ( 1 blikje)
- 700 gram bruine bonen (1 pot)
- 300 gram mais
- Peper & zout
- Potje zure room (sour creme)
Doen:
- Verhit wat boter of olie in een hapjespan, braadpan of soeppan. En fruit de ui samen met de paprika, jalapeno’s en knoflook.
- Voeg de paprikapoeder, djinten (gemalen komijn) en chilipoeder toe enorme dit even goed door elkaar.
- Doe nu de bloem erbij en roer dit door en verwarm dit een minuutje op laag vuur.
- Voeg 1 potje kippenboullion toe en de melk en breng dit aan de kook.
- Roer vervolgens de tomatenpuree, bruine bonen en de mais er door heen.
- Gevolgd door de overige 2 potjes kippenboullion.
- Laat het geheel zachtjes een half uurtje pruttelen met de deksel op de pan. Blijf het wel af en toe doorroeren.
- Haal de deksel van de pan en laat nog even een kwartiertje door pruttelen.
- Schep de soep in kommen met een flinke klodder zure room erop.
- Serveer met wat stokbrood.