Marokkaanse Courgettesoep

Mmmmm!! Soep!! Of het nu warm of koud weer is, een soepje gaat er altijd wel in. Snel klaar en vaak ook gezond. Deze courgettesoep is onwijs lekker en smaakt echt heel anders dan de standaard courgettesoep. Ik gebruik in dit recept een kruidenmix van ‘by Jonnie Boer’, de Ras el Hanout. Waar ik persoonlijk fan van ben. En dat geeft de soep een lekker Oosters tintje.

Nodig ( 4 personen):

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 theelepel Ras el Hanout
  • 750 ml kippenbouillon
  • 50 ml kookroom
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • 1 eetlepel olie

Doen:

  1. Maak de ui schoon en snipper deze.
  2. Verhit de eetlepel olie in de pan.
  3. Bak de ui glazig.
  4. Voeg de laatste 2 minuutjes de Ras el Hanout toe en bak even mee.
  5. Snijd de courgette in kleine stukjes en bak mee met de uien.
  6. Schenk de kippenbouillon over de groente en breng aan de kook.
  7. Draai als de soep kookt het vuur laag, en laat nog 10 minuutjes zachtjes door koken.
  8. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer glad.
  9. Roer de kookroom er doorheen.
  10. Garneer de soep met wat courgette en een lepeltje crème fraiche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *