- 75 gram Amandelmeel
- 50 gram meoul dadels, ontpit
- 4 eetlepels kokosrasp
- 1 eetlepel kokosolie, gesmolten
- 2 eetlepels honing
- 30 gram pure chocolade
Doen:
- Leg de dadels ontpit in een schaaltje met water te wellen.
- Doe het Amandelmeel, 3 eetlepels kokosrasp, de kokosolie (niet te warm!) en de honing in een keukenmachine of foodcompressor.
- Giet de dadels af, goed uitlekken en voeg deze ook toe.
- Maal deze tot een gladde, maar stevige, plakkerige bal.
- Haal het mengsel, de bal, uit de keukenmachine.
- Bekleed een klein bakblik of ovenschaaltje met bakpapier.
- Stort het mengsel hierin en druk zachtjes aan, gebruik bijvoorbeeld de bolle kant van een lepel.
- Zet ongeveer 15 minuutjes in de koelkast.
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Snijd het kokos amandel bonbon mengsel in kleine vierkante blokjes.
- Dip het bovenkantje vervolgens in de chocolade.
- Bestrooi ze nog met wat gemalen kokos.
- Zet ze eventueel nog even terug in de koelkast om uit te harden. En bewaar ze ook in de koelkast, dan blijven ze stevig.
- Geniet ervan!!