Pudding cake met appel

Yum! Bakken met appel maar dan net even wat anders. Deze pudding cake met appel is om te smullen. Super makkelijk te maken en snel klaar.

Nodig:

Voor de pudding

  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • 250 ml volle melk
  • 15 gram maïzena
  • 1 theelepel vanille extract

Voor de appel cake

  • 100 gram suiker
  • 2 appels
  • 2 eieren
  • 200 gram vloem
  • 100 ml volle melk
  • 1 theelepel bakpoeder

* En een bakvorm of ovenschaal nodig van 18×24 (bijvoorbeeld een brownie vorm)

* En een spuitzak of druk/sluitzakje

Doen: De pudding

  1. Roer in een klein pannetje het ei, de maïzena en suiker tot een egaal papje.
  2. Voeg de melk en het vanille extract toe en breng dit al roerend met een garde zachtjes aan de kook.
  3. laat de pudding zachtjes een minuutje door koken en laat hem dan afkoelen.

Appelcake:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Schil de appels en snijd ze ik kleine stukjes.
  3. Klop de eieren en de suiker met een mixer luchtig.
  4. Roer de melk erdoor.
  5. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en spatel dit tot een glad beslag.
  6. Spatel de appelstukjes erdoor.
  7. Vet het bakvorm in en bekleed met bakpapier.
  8. Stort het beslag er in en strijk het glad.
  9. Schep de koude pudding in een spuitzak met glad mondje. Heb je die niet, gebruik dan een druk/sluit zakje en knip 1 van de onderste hoekjes eraf.
  10. Spuit vervolgens een raster over het cakebeslag.
  11. Bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar en laat de cake helemaal afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *