Yum! Bakken met appel maar dan net even wat anders. Deze pudding cake met appel is om te smullen. Super makkelijk te maken en snel klaar.
Nodig:
Voor de pudding
- 50 gram suiker
- 1 ei
- 250 ml volle melk
- 15 gram maïzena
- 1 theelepel vanille extract
Voor de appel cake
- 100 gram suiker
- 2 appels
- 2 eieren
- 200 gram vloem
- 100 ml volle melk
- 1 theelepel bakpoeder
* En een bakvorm of ovenschaal nodig van 18×24 (bijvoorbeeld een brownie vorm)
* En een spuitzak of druk/sluitzakje
Doen: De pudding
- Roer in een klein pannetje het ei, de maïzena en suiker tot een egaal papje.
- Voeg de melk en het vanille extract toe en breng dit al roerend met een garde zachtjes aan de kook.
- laat de pudding zachtjes een minuutje door koken en laat hem dan afkoelen.
Appelcake:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Schil de appels en snijd ze ik kleine stukjes.
- Klop de eieren en de suiker met een mixer luchtig.
- Roer de melk erdoor.
- Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en spatel dit tot een glad beslag.
- Spatel de appelstukjes erdoor.
- Vet het bakvorm in en bekleed met bakpapier.
- Stort het beslag er in en strijk het glad.
- Schep de koude pudding in een spuitzak met glad mondje. Heb je die niet, gebruik dan een druk/sluit zakje en knip 1 van de onderste hoekjes eraf.
- Spuit vervolgens een raster over het cakebeslag.
- Bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar en laat de cake helemaal afkoelen.