Gezellig wat mensen op de borrel, en wil je makkelijk wat lekkers op tafel om weg te happen. Dan zijn de Turkse brood pizza’s altijd een succes. Makkelijk voor te bereiden en te maken. En gezellig comfort food to share! Naast de eerder gedeelde recepten voor de Caprese, Hawaï en de BBQ chicken is deze Turkse pizza echt een toppertje!!
Nodig:
Voor het Turks brood:
- 1 Turksbrood
- 500 gram rundergehakt
- 2 teentjes knoflook
- 1 kleine eetlepel sambal oelek ( maak hem zo pittig als je wilt)
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- Peper & zout
Voor de topping:
- 1 rode ui
- 2 tomaten
- Halve lomkommer
- Zakje ijsbergsla
- Knoflooksaus
- Shiracha saus ( voor de liefhebber van lekker pittig)
Doen:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij voor de topping de rode ui in ringen, de tomaten in parten en de komkommer in stukjes.
- En zet dit alles even opzij.
- Snij de rode paprika en rode ui in stukken.
- Doe deze in een hakmolen of keukenmachine samen met de knoflookteentjes en maal dit helemaal fijn ( tot een soort papje)
- Doe in een kom het rundergehakt en voeg hier het paprika-ui mengsel aan toe en meng dit goed door elkaar.
- Maak op smaak met de sambal, zout & peper.
- Snij het turksbrood in de lengte doormidden zodat je 2 helften hebt.
- Verdeel het gehakt over de 2 helften turksbrood, tot aan de randen.
- Bak ze 12 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Verdeel nu wat sla over de helften en daarover verdeel je de tomatenpartjes, komkommer stukjes en de rode ui ringen.
- Verdeel wat kloddertjes knoflooksaus en eventueel wat shiracha saus.
- En voila! Lekkere Turkse pizza to share!