Zomerse pavlova met zomer vruchten

Jaaaa!! Er komen weer heerlijke zonnige dagen aan. Bbq, lekker buiten leven & eten! Echt, ik word daar zo blij van hè. Wie krijgt daar geen bak energie van?! Bij een gezellige bbq hoort natuurlijk een topper van een toetje! Pavlova is daar perfect voor. (Deels) makkelijk voor te bereiden en aftoppen met heerlijke room en zomers rood fruit. Als dat niet smullen word?!

Nodig: voor iets kleiner dan een bakplaat

  • 6 eieren (eiwitten)
  • 300 gram witte basterdsuiker
  • 1,5 eetlepel maïzena (gezeefd)
  • 1 citroen
  • Doosje aardbeien
  • Doosje frambozen
  • Doosje blauwe bessen
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • Bekertje slagroom (250 ml)
  • Eventueel wat blaadjes munt voor garnering

Doen:

  • Verwarm de oven voor op 150 graden (boven onder warmte)
  • Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.
  • Klop de eiwitten stijf in een schone droge kom en voeg de basterdsuiker toe en klop dit stijf tot er witte pieken ontstaan.
  • Spatel de maïzena, 1 theelepel citroen rasp en 3 eetlepels citroensap erdoor.
  • Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en schep het eiwit mengsel op de plaat in een ovale cirkel van ongeveer 30 cm doorsnede.
  • Bak de pavlova in een uur gaar. Zet de oven uit maar laat de pavlova er nog een uurtje in staan.
  • Neem de pavlova uit de oven en laat hem volledig afkoelen.
  • meng de aardbeien, frambozen en blauwe bessen door elkaar.
  • Roer de poedersuiker samen met het overige citroensap en schenk dit mengsel over het fruit en schep even om.
  • Klop de slagroom stijf in een schone, droge kom en mix in de laatste minuut het overgebleven citroenrasp mee.
  • Verdeel de room over de pavlova en daarover de gemengde vruchten.
  • Garneer met een blaadje munt.
  • En dit topper van een toetje is klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *