Fluffy Appel cake

Er zijn zo veel recepten met appel te vinden, de één nog lekkerder dan de ander. Tja, en er gaat niets boven een lekkere zelfgebakken appeltaart. Die heerlijke geur alleen al! Maar soms heb je net even zin in iets anders. Deze fluffy appelcake is super luchtig en heel erg lekker en ook nog eens makkelijk te maken. Dus lekker aan de slag!

Nodig:

Voor het beslag:

  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 180 gram suiker
  • 50 gram (ongezouten) roomboter (op kamertemperatuur)
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 100 ml zonnebloemolie
  • Snuf zout

Voor de appels:

  • Stuk of 6 kleine appeltjes ( of 3 grote)
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 citroen
  • Poedersuiker

Verder nodig een ronde bakvorm of ovenschaal. Ik gebruikte een stenen ronde quichevorm.

Doen:

  1. Doe de roomboter, suiker, zout en zonnebloemolie in een kom en mix dit ongeveer een minuutje tot een romig geheel.
  2. Schep nu de roomkaas erbij, en mix dit door het romige mengsel.
  3. Dan mogen nu de eieren erbij, Let op: 1 voor 1 er door mixen. Zodra het ene ei is opgenomen, pas het volgende ei. Tot het een egaal mengsel is.
  4. Zeef de bloem en de bakpoeder bij het beslag en spatel dit rustig door elkaar (anders sla je de lucht eruit) tot het weer een glad geheel is.
  5. Vet de bakvorm in met wat zonnebloemolie en bestuif een beetje met bloem.
  6. Schep het beslag in de vorm en strijk het een beetje glad, en zet de vorm even opzij.
  7. Schil de appels en verwijder het klokhuis en snij de appeltjes door de helft ( op bij grote appels door vieren)
  8. Snij de citroen door de helft en wrijf met de helftjes citroen de appel stukken in.
  9. Mix de kaneel met de vanillesuiker en schep dit goed door de appelstukken heen zodat ze goed bedekt zijn met een laagje kaneelsuiker.
  10. Snij nu de stukken appel in dunne schijfjes zonder ze helemaal door te snijden.
  11. Druk één voor één zachtjes de appeltjes in het beslag en verdeel ze over de vorm.
  12. Strooi over elk appeltje nog wat overgebleven kaneelsuiker.
  13. Bak de cake op 180 graden in 40-50 minuutjes mooi bruin en gaar.
  14. Laat hem eventjes 10-15 afkoelen en bestrooi hem dan met poedersuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *