Macaronischotel met kip kerrie

Ben je op zoek naar een makkelijke maaltijd. Dan is dit jou recept. Super easy om te maken en heel lekker. Beetje voorbereiding en de oven doet de rest. Gegarandeerd smullen!

Nodig: Ongeveer 3 personen

  • 250 gram pasta ( ik gebruikte pipe rigate)

Voor de kip:

  • 3 kipfilets
  • 25 gram roomboter
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 1/2 theelepel uienpoeder

Voor de saus:

  • 100 gram champignons
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 kippenboullion blokje
  • 400 ml slagroom
  • 50 ml water
  • zout

Topping:

  • 150 gram geraspte mozzarella

Doen:

  1. Kook de pasta zoals op de verpakking aangegeven staat. En giet een klein beetje olijfolie over de pasta na het afgieten.
  2. Snij de kipfilet in stukjes.
  3. Snipper de ui en snij de champignons in plakjes.
  4. Verhit in een pan de boter. Zodra de boter gesmolten is bak je hierin op middelmatig vuur de stukjes kipfilet met de kerriepoeder, zwarte peper, knoflookpoeder, uienpoeder en paprikapoeder. In 5 minuutjes gaar.
  5. Voeg nu de uisnippers en de champignons toe. En vervolgens ook het boullionblokje en het water.
  6. Kook dit samen ongeveer 4 minuutjes.
  7. Voeg de slagroom en wat zout naar smaak toe.
  8. Als het pruttelt voeg je de pasta toe en schep dit nog enkele minuutje door elkaar op laag vuur tot de saus wat ingedikt is.
  9. Doe de pasta in een ovenschaal ( of verdeel over wat kleinere ovenschaaltjes)
  10. Strooi de geraspte mozzarella erover.
  11. En bak deze ongeveer 15 minuutjes in de oven op 200 graden tot de kaas gesmolten is en een mooi bruin kleurtje krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *