Heb je na al het gesmikkel van de pepernoten en chocoladeletters en met alle kerst lekkernijen in het vooruitzicht, zin in een lekkere lichte maaltijd of lunch? Dan is deze salade met geitenkaas een heel fijn receptje. I looooove geitenkaas! Je hebt niet veel nodig om een recept met geitenkaas op smaak te maken, want dit lekkere kaasje is al genieten op zichzelf.
Nodig: 2 personen
- Zakje gemengde sla (ik gebruikte de eikenblad melange van de AH)
- 2 ronde zachte geitenkaasjes (eventueel met honing)
- Handje walnoten
- 1 granny smith appel
- 2 takjes verse Tijm
- Olijfolie extra vierge
- Dressing, ik gebruikte de Honey & Thyme van Oil & vinegar, maar honing-mosterd kan ook heel lekker.
- Grove peper
- Honing
Doen:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg hierop de 2 geitenkaasjes en leg op elk in het midden een halve walnoot.
- Besprenkel de kaasjes met wat olijfolie. En rots de blaadjes van de takjes tijm en verdeel deze erover.
- Strooi er wat grof gemalen peper over.
- Bal de geitenkaasjes ongeveer 5 minuutjes tot de binnenkant iets gesmolten is en de buitenkant nog wat stevig is.
- Doe de sla in een kom en hussel er een scheutje honing-mosterd dressing doorheen.
- Verdeel de sla over 2 borden
- Snij de appel in hele dunne schijfjes.
- Leg de geitenkaasjes in de midden van de salade en verdeel de schijfjes appel er omheen.
- Verbrokkel de overgebleven walnoten en strooi deze er overheen.
- En druppel er tot slot wat honing over.
- Et voila!! Een heerlijke salade, Eetsmakelijk!
Lijkt mij heerlijk ga het zeker deze dagen maken!!