Gefrituurde uiringen

Mmm! Wat een lekkere, toch wat vergeten, en heel makkelijk te maken snack is dit toch. Uiringen gefrituurd in een goudbruin krokant jasje. Heerlijk bij de borrel, biertje, op een feestje of tapas avondje. Maak er een lekker dipsausje bij van mayonaise & chilisaus, en het word gegarandeerd smullen!

Nodig:

  • 2 grote uien
  • 150 gram bloem + 2 eetlepels
  • 1 flesje koud donker bruin bier (Leffe bijvoorbeeld)
  • 1 ei
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel pimenton (gerookte paprikapoeder)
  • Frituurpan of zonnebloemolie om in te frituren, 180 graden.

Dipsausje: Mayonaise & chilisaus

Bereiding:

  1. Verhit het frituur vet/olie op 180 graden.
  2. Verwijder de schil van de uien en snijd deze in grote ringen van ongeveer een halve centimeter dik.
  3. Doe deze in een kom en hussel daar twee eetlepels bloem door.
  4. Klop het eitje los in een andere ruime kom.
  5. Voeg hier beetje bij beetje het koude biertje aan toe en klop dit met een garde tot een luchtig mengsel.
  6. Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe aan het ei-bier mengsel en klop dit tot een glad beslag.
  7. Strooi dan de kruiden bij het beslag en roer deze erdoorheen.
  8. Haal nu de uiringen 1 voor 1 door het beslag en laat ze direct in de olie/vet zakken.
  9. Frituur ze tot ze mooi goudbruin worden, ongeveer 2 รก 3 minuutjes.
  10. Haal ze met een vork eruit en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
  11. Plaats niet te veel uiringen tegelijk in de frituur, want dan gaan ze aan elkaar vastzitten.
  12. Meng voor een dipsausje wat mayonaise met chilisaus en smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *