Ravioli met truffel roomsaus

Echt!! I looooove truffel! Die geur, smaak, ALLES!! Echt heerlijk! Dit receptje met ravioli en truffel roomsaus heb je in een had omdraai op tafel. Een makkelijk gerecht met maar heel weinig ingrediƫnten. En geloof me, voor de truffel liefhebbers: To die for!

Nodig: 2 personen

  • 250 gram (verse) ravioli ( ik koos voor funghi, maar neem er lekker een naar keuze)
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 40 gram vers geraspte parmezaan (grana pardano)
  • 4 theelepels truffelspread/ tapenade
  • 225 ml slagroom ( of kookroom)
  • Zout en grove peper
  • Optioneel: wat verse peterselie voor garnering en wat rucola sla erbij

Doen:

  1. Kook de ravioli zoals op de verpakking vermeld staat.
  2. Verwarm in een pan een klein beetje olijfolie en fruit hierin zachtjes het gesnipperde sjalotje en het geperste teentje knoflook, een minuutje of 3.
  3. Voeg de room hier aan toe en de theelepels truffel spread/ tapenade.
  4. Roer dit goed door elkaar en laat enkele minuutjes al roerende zachtjes doorkoken.
  5. Voeg nu 15 gram Parmezaanse kaas toe (Let op: niet alles) en roer dit tot de saus wat gaat binden.
  6. Schenk de saus bij de ravioli en schep dit goed door elkaar.
  7. Verdeel over 2 borden, verdeel de rest van de Parmezaanse kaas erover en garneer eventueel met wat verse peterselie en rucola
  8. Geniet!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *