Citroentaartje met bastogne

Gek op citroen! Dit citroen taartje is een heerlijke frisse traktatie voor zomerse dagen. Met een bodem van bastogne met daarop fris zure Lemoncurd loopt het water in je mond!

Nodig:

Voor de citroentopping:

  • 4 citroenen, rasp en sap
  • 180 gram witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 5 eidooiers
  • 75 gram roomboter

Voor de bastognebodem:

  • 1 pak bastognekoekjes
  • 150 gram roomboter

Doen:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Meng in een steelpannetje de citroensap, citroenrasp, witte basterdsuiker, 3 eieren, in totaal 5 eidooiers en 75 gram roomboter.
  3. Breng het mengsel al kloppend met een garde zachtjes aan de kook en laat 3 minuutjes doorkoken. Goed op laag vuur blijven kloppen anders stolt het ei en krijg je geen egaal geheel.
  4. Vul de gootsteen met koud water en zet hierin de pan en laat het al kloppend afkoelen. (Mocht het je toch gebeuren? Dat het niet egaal glad is, dan kun je het mengsel even kort in de blender doen)
  5. En dan nu de koekbodem. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Maal de bastognekoekjes helemaal fijn. Dit kan in een keukenmachine.
  7. Smelt de 150 gram boter in een steelpannetje, zodra de boter gesmolten is, haal je de pan van het vuur en roer de gemalen bastogne koekjes erdoorheen tot de boter helemaal is opgenomen.
  8. Bekleed een brownie bakvorm met bakpapier en bedek de bodem met het koekmengsel en strijk glad met de volle kant van een lepel.
  9. Zet de bodem even 10 minuutjes in de oven.
  10. Laat iets afkoelen en giet het citroenmengsel over de bodem en zet hem in de koelkast (minimaal 2 uur) om op te laten stijven.
  11. Snij in gelijke vierkantjes en Geniet!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *