Nasi (zoals van de Chinees)

Mmm lekker! Nasi zoals van de Chinees. En dat met maar zo weinig ingrediënten komt dit recept wel heel erg in de buurt. Niet meer op zondag middag in je huispak op je teenslippers naar de afhaal Chinees wachtend om je bestelling op te halen. Want deze nasi maak je in een handomdraai lekker zelf.

Nodig:

  • 500 gram gekookte rijst
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • Half kippenboullion blokje
  • 100 gram hamblokjes ( ik gebruik de hamreepjes en hak deze nog een beetje fijn)
  • 1 prei, gewassen en heel fijngesneden ( of een zakje voorgesneden fijne prei)
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels (olijf) of zonnebloemolie
  • Eventueel een snufje Vetsin als smaakversterker.

Doen:

  • Kook de rijst volgens de verpakking gaar met het halve kippenboullion blokje. Giet af en laat het even staan.
  • Verhit in een ruime koekenpan 2 eetlepels olie en fruit hier in zachtjes de uisnippers 3 minuutjes.
  • Voeg de prei toe en verhit dit 3 minuutjes mee.
  • Duw alle groentes naar de zijkant van de pan.
  • Verhit opnieuw (in dezelfde pan) 2 eetlepels olie en gier de 3 eieren in het vrij gekomen gedeelte van de pan.
  • Laat een half minuutje stollen en roer dan voortdurend met een houten lepel de gestolde ei los tot er roerei onstaat.
  • Meng de roerei met het Ui-prei mengsel en voeg de ham toe. En roer dit door elkaar en verwarm dit 2 minuutjes.
  • Voeg de rijst toe en verwarm het geheel omscheppend 5 minuutjes.
  • Voeg naar wens eventueel wat Vetsin toe.
  • Serveer lekker met wat saté & kroepoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *