Tomatensalade met burrata

Zoooo lekker deze tomatensalade! Met maar een paar simpele ingrediƫnten heb je deze extreem makkelijke goddelijke salade zo op tafel. Heerlijk met wat toast of stokbrood. Geweldige combie van gemarineerde tomaatjes en de romige burrata. Man! Het water loopt me in de mond.

Nodig:

  • 300 gram cherrietomaatjes (het liefst verschillende)
  • 1/2 rode ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 takjes basilicum (de blaadjes) fijn gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1/2 eetlepel suiker
  • 1 theelepel grove gemalen peper
  • 1 theelepel grove gemalen zeezout
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 1 bol burrata

Doen:

  1. Meng in een kommetje de olijfolie, balsamico azijn, suiker en geperst teentje knoflook.
  2. Halveer de cherrietomaatjes
  3. Meng de cherrietomaatjes met de dressing, fijngesneden basilicum en fijn gesnipperde rode ui, en meng dit goed door elkaar.
  4. Laat dit het liefst minimaal een half uurtje marineren.
  5. Verdeel de tomaatjes over een mooi bord of schaal.
  6. Leg in het midden de bol burrata.
  7. Strooi de pijnboompitten eroverheen.
  8. Besprenkel nog met wat olijfolie (extra vierge) en strooi er nog wat peper en zout over.
  9. Garneer met een takje basilicum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *