Pepernoten brownie met witte chocolade

Hij komt! Hij komt! De lieve goede Sint! En daarom weer tijd voor een nieuw Sinterklaas baksel. Ooh My!… ik kan er gewoon niet van af blijven al dat lekkers rond de Sinterklaas tijd. Pepernoten, Kruidnoten! Lof it! Deze pepernoten brownie met witte chocolade is me d’r eentje hoor! Zooo gruwelijk lekker! Super lekker voor een heerlijke Sinterklaas avond. Maar pas op, als je er eenmaal aan begint , ben je niet te stoppen!

Nodig: (brownie) Bakvorm 20×25 cm

  • 230 gram roomboter
  • 175 gram pure chocolade
  • 150 gram bloem
  • 200 gram kristalsuiker
  • 165 gram bruine suiker
  • 40 gram cacao
  • 1 theelepel vanille essence
  • 3 eieren
  • Snuf zout
  • 50 gram melk chocolade in stukjes voor door de brownie
  • 200 gram kruidnoten
  • 100 gram witte chocolade

Doen:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Breek de pure chocolade in stukjes en doe deze samen met de roomboter in een hittebestendige kom.
  3. Verwarm een pan met een laagje water, zet hierop de kom en laat de boter en chocolade au bain-marie smelten.
  4. Klop in een andere kom de eieren, suiker en zout tot een luchtig beslag.
  5. Spatel de gesmolten chocolade en boter door het eiermengsel en voeg ook de vanille essence er aan toe.
  6. Zeef de bloem en het cacao boven het beslag en spatel dit doorslaat tot een glad geheel.
  7. Spatel nu 125 gram kruidnoten en de stukjes melk chocolade door het beslag.
  8. Giet het beslag in de bakvorm. Hak de witte chocolade fijn en verdeel dit over de brownie en verdeel ook de overige kruidnootjes er over.
  9. Bak nu de brownie 30-35 minuten, niet te lang want dan blijft de brownie lekker smeuïg .
  10. Laat de brownie afkoelen en snijd hem dan in blokjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *