Ik ben zo dol op tapas! Van die heerlijke Spaanse hapjes en kleine gerechtjes die je dan allemaal tegelijkertijd op tafel zet, en waar je dan met z’n allen van kan genieten! Zooo gezellig!! En dan mogen natuurlijk de Patatas Bravas niet ontbreken. Lekkere Spaanse aardappeltjes met pittige tomatensaus en versgemaakte aïoli. Gegarandeerd smullen!
Nodig: Aardappeltjes 2/3 personen
- 500 gram vastkokende aardappelen
- Scheutje olijfolie
- 1,5 gerookte paprikapoeder
- Grof zeezout en vers gemalen peper
Nodig: rode saus
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 ui fijn gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1,5 theelepel gerookte paprikapoeder
- Snuf cayennepeper
- 1 theelepel oregano
- Scheutje olie
- Peper & zout naar smaak
Nodig: Aïoli
- 4 eetlepels volle mayonaise
- 2 kleine teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel honing
- Peper & zout naar smaak
Doen:
- Was de aardappelen, je hoeft ze niet te schillen. En snijd ze in blokjes/stukjes iets groter dan een dobbelsteen.
- Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappeltjes 8 minuten en giet ze af.
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappeltjes over de bakplaat.
- Bestrooi de aardappeltjes met wat olie, peper & zout en hussel even door elkaar totdat de aardappeltjes bedekt zijn met een dun laagje olie.
- Bak de aardappeltjes ongeveer 30-35 minuten en schep ze tussendoor even om.
- Voeg in de laatste 10 minuten de gerookte paprikapoeder toe en hussel nog even goed door
Dan nu de rode saus.
- Doe alle ingrediënten in een blender en mix dit tot een zo als gladde saus.
- Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en doe de tomatenmix hierin.
- Breng dit aan de kook en laat 5-10 minuutjes sudderen tot de saus iets ingekookt is.
Voor de aïoli mix je alle ingrediënten door elkaar.
Zodra de aardappeltjes goudbruin zijn verdeel je ze over een leuke schaal en schep er wat rode saus over. En schenk wat aïoli over de patatas bravas en garneer met wat verse peterselie.
Buen apetito!!!