Kokos Paas nestjes

Het paasweekend staat weer voor de deur. Lunch, brunch en heerlijke ontbijtjes. Genoeg reden om de keuken in te duiken voor wat lekkere paaslekkernijen. Deze kokos Paas nestjes zijn heel makkelijk om te maken. Super leuk om samen met de kids te doen. En hoe leuk staan deze op de paastafel! Als topping heb ik een chocolade ganache gemaakt, maar die kun je ook vervangen voor een lekkere klodder Nutella.

Nodig: 8-10 stuks

Kokosmakronen:

  • 1 ei
  • 80 gram suiker
  • 120 gram gemalen kokos
  • 1/2 theelepeltje bakpoeder
  • Snufje zout

Chocolade ganache:

  • 100 ml slagroom
  • 185 gram melkchocolade
  • 40 gram roomboter
  • 1 eetlepel honing

Voor decoratie leuke kleine dragee paaseitjes.

Doen:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. En leg een bakplaat klaar met bakpapier.
  2. Klop het ei en de suiker even snel los met een garde.
  3. Roer hier de kokos, zout en bakpoeder doorheen.
  4. Schep nu met een lepel kleine bolletjes en knijp er een beetje in en druk ze een beetje aan zodat ze wat compact worden.
  5. Verdeel het mengsel in 8 á 10 bolletjes.
  6. Leg ze één voor één op het bakpapier
  7. Bak ze in de voorverwarmde oven ongeveer 10-15 minuten. Hou ze tussendoor in de gaten want ze kunnen al in 10 minuten goudbruin zijn.
  8. Haal ze uit de oven en nu ze nog warm en zacht zijn druk je met de bolle kant van een theelepel een holletje in het midden als een soort nestje.
  9. Laat ze volledig afkoelen.

Chocolade ganache:

  1. Breek de chocolade in stukjes en laat deze au bain-marie smelten door een hitte bestendige kom op een pan met heet water te zetten.
  2. Schenk hierbij de room en roer tot het een egaal mengsel is.
  3. Voeg de honing toe en meng ook dit mee tot een glad mengsel.
  4. Laat de chocolade iets afkoelen en voeg de boter toe, laat deze smelten in de chocolade en roer dit tot een glad mengsel.
  5. Laat het geheel afkoelen tot de gewenste dikte. Zet je hem in de koelkast, dan word hij vrij snel stevig. Is de ganache te stevig geworden? laat hem dan weer iets op kamertemperatuur komen tot het de gewenste dikte heeft om de nestjes te versieren.
  6. Schep in het midden van het kokos nestje een flinke klodder ganache (of Nutella) en versier ze met de Paas eitjes.
  7. Voila!! Super gezellige vogel Paas nestjes voor de paastafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *