Kip kerrie met rijst & boontjes

Soooo Good! Deze kip kerrie met rijst en boontjes. Er komt geen pakje of zakje aan te pas. En echt! Geloof me, het is niet moeilijk. Zorg dat je lekker wat kruiden en specerijen in huis hebt, dan kom je al een heel eind. En is dit een heel makkelijk recept, snel klaar en zooo’n lekker maaltje!

Nodig: 4 voor personen

  • 4 kipfilets in stukjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1/2 rode peper heel fijn gesneden
  • 250 ml slagroom
  • Scheut olijfolie en klontje boter
  • Kerrie kruidenmix:

* 1 theelepel bloem, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 eetlepel Garam massala, 2 theelepels kurkuma, 1 theelepel komijn, 1/2 theelepel nootmuskaat, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel uienpoeder, 1 eetlepel suiker, Flinke snuf peper & zout

  • Sperziebonen
  • Gekookt eitje
  • Rijst

Doen:

  1. Meng alle kruiden en specerijen bij elkaar.
  2. Verhit in een hapjespan de olie en de boter.
  3. Fruit hierin zachtjes de uisnippers, fijngesneden peper en geperste knoflook.
  4. Voeg dan de kipstukjes toe en bak ze goudbruin en gaar.
  5. Voeg dan de kruidenmix erbij en bak dit even op laag vuur kort mee. En schenk de slagroom er bij.
  6. Roer dit alles goed door en laat de saus zachtjes doorkoken tot het de gewenste dikte heeft.
  7. Intussen kun je de rijst, sperziebonen en eieren koken om er bij te serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *