Yum! Met het weekend voor de deur een heerlijk receptje comfortfood. Stokbroodje Bbq Chicken. Heerlijk voor een lekkere lunch of snij in stukken voor bij de borrel. Dit makkelijke en vooral simpele receptje staat in een handomdraai op tafel! En gegarandeerd smullen! Happy weekend!!
Nodig:
- 3 kipfilets
- 1 stokbrood naar keuze (rustiek, ciabatta)
- 1 bol mozzarella
- 50 gram geraspte cheddar
- 150 ml BBq saus (ik gebruikte de Remia Sweet Dalton Smokey Bbq Honey) The best als je het mij vraagt!
- 1 rode ui in dunne halve ringen
- Verse peterselie
- Peper & zout
Doen:
- Leg een velletje bakpapier op een bakplaat en verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bestrooi de kipfilets met wat peper & zout en bak deze in wat boter aan beide kanten goudbruin en gaar.
- Snij het stokbrood over de lengte doormidden en smeer de helften in met een dun laagje Bbq saus.
- Pluis de gebakken kipfilets door met 2 vorken de kipfilets uit elkaar te trekken, pulled chicken.
- Doe de geplozen kip in een kom en schenk hier de rest van de BBQ saus bij en meng dit goed door elkaar.
- Verdeel de kipfilet over de ingesmeerde helften stokbrood.
- Snijd de bol mozzarella in kleine blokjes en verdeel deze over de kipfilet.
- Verdeel vervolgens de geraspte cheddar over de twee belegde helften.
- Schuif het brood in de oven en bak deze ongeveer 15 minuten tot de kaas gesmolten is.
- Verdeel de rode ui ringen over het Bbq chicken stokbrood en strooi er nog wat verse peterselie over.
TIP:
* je kan de stokbrood helften ook in stukken snijden, als hapje bij de borrel.
* Heb je nog stokbrood over? Verpak deze dan in vershoudfolie en piep hem de dag erna gewoon een paar minuutjes op in de oven.