Indiase curry met kip en bloemkool

Inmiddels zitten we weer vol in het dagelijkse ritme van school en sport. Dus tijd voor een lekkere makkelijke maaltijd voor door de week. Deze heerlijke Indiase curry is makkelijk recept, met een lekker portie groente! En staat in een half uurtje op tafel. Kan ook prima zonder vlees. Serveer met wat rijst of coucous of wat naanbrood.

Nodig:

  • 1 bloemkool in roosjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 kipfilets in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1 eetlepel Garam Marsala
  • 2 theelepels Gele kerriepoeder
  • 1/2 theelepel Kurkuma
  • 1/2 theelepel Cayennepeper
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 400 ml kokosmelk
  • Paar takjes fijngehakte peterselie
  • Olijfolie
  • Zout & Peper

Doen:

1. Kook de bloemkoolroosjes ongeveer 8 minuten in ruim water.

2. Verwarm een beetje olijfolie in een hapjespan en fruit de uisnippers, voeg hier de kipstukjes aan toe en bak dit mee.

3. Doe dan de teentjes knoflook er geperst bij en de geraspte gember, garam masala, kurkuma, gele kerriepoeder, cayennepeper. Bak dit even mee.

4. Voeg nu de tomatenpuree toe en verwarm dit even kort mee en voeg dan de kokosmelk toe. Breng dit aan de kook en laat zachtjes 10 minuten pruttelen.

5. Bereid intussen de rijst, couscous of naanbrood.

6. Doe de bloemkoolroosjes erbij en schep dit voorzichtig om.

7. Strooi er wat vers gehakte peterselie overheen en smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *