Deze cake is echt een Deense klassieker. Een heerlijke zachte cake met een topping van sticky kokos. Echt een must try als je het mij vraagt. Een heel makkelijk receptje, waar je heel happy van word!
Nodig: De cake (onderste laag)
- 200 ml melk
- 250 gram kristalsuiker
- 2 theelepels vanillesuiker
- 50 gram roomboter (ongezouten)
- 3 eieren
- 2 theelepels bakpoeder
- 250 gram bloem
Nodig: Topping (bovenste laag)
- 50 gram melk
- 125 gram roomboter
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 125 gram geraspte kokos
Doen: Begin met de cake
1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)
2. Vet een ovenschaal, braadslede of brownievorm (20x30cm) in met boter en bekleed met bakpapier.
3. Verwarm de melk in een pannetje en smelt hierin de boter.
4. Schenk dit in een droge kom en doe de suikers en de eieren erbij en mix dit op de hoogste stand een paar minuten.
5. Meng daarna de bloem en bakpoeder erdoor met een spatel, roer dit voorzichtig glad, niet te lang, dan blijft hij lekker luchtig.
6. Giet het beslag in de vorm en bak ongeveer 20 minuten.
Nu de topping:
7. Verwarm in een pannetje de melk en smelt hierin de boter. Voeg de suiker en de kokos toe en meng goed door elkaar.
8. Zodra de cake klaar is, strijk je dit mengsel gelijkmatig over de cake.
9. Verwarm de oven nu op 230 graden en zet de cake met topping nog even voor 5 รก 10 minuutjes in.
10. Laat de cake helemaal afkoelen voor je hem aansnijd.