Herfstcake

Ooh Herfst!! Zo’n mooie tijd! Je ziet de natuur zo snel veranderen, het verkleuren van de bladeren, het word kouder, donkerder, maar helaas ook een stuk natter. Tijd voor wat comfortfood. Trek de gordijnen dicht, kruip op de bank, onder een kleedje met een heerlijke kop thee of warme choco en natuurlijk met een lekkere plak van deze zachte, licht kruidige herfstcake!

Nodig:

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 200 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 200 gram Kristalsuiker
  • 25 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snufje zout

———————————————————————

  • 4 theelepels Kardemon
  • 3 theelepels Kaneel
  • 1 1/4 theelepel Nootmuskaat
  • 1 1/4 theelepel Kruidnagelpoeder

Doen:

1. Mix de kristalsuiker, vanillesuiker, zout en roomboter ongeveer 5 minuutjes totdat het zacht en romig is.

2. Mix nu één voor één de eieren erdoor. Doe dit rustig, voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen. Mix dit nu nog eens 5 minuten.

3. Verwarm de oven voor op 160 graden.

4. Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg dit beetje bij beetje al mixend toe aan het ei/boter mengsel. Tot het een glad beslag is geworden.

5. Verdeel nu het beslag over twee kommen, ik heb het echt even gewogen zodat je precies dezelfde hoeveelheid krijgt.

6. Zeef alle kruiden in een ander kommetje, doe hierbij de bruine basterdsuiker en de melk en roer dit even glad.

7. Giet het kruidenmengsel in één van de beslagkommen en roer dit goed door elkaar. Nu heb je een donker en een licht beslag.

8. Vet de cake vorm in met wat boter of bakspray.

9. Verdeel de helft van het lichte beslag in de cakevorm. En hierop de helft van het donkerebeslag. En herhaal dit met de andere helften. En eindig je dus met de donkere helft.

10. Plaats de vorm in de oven en bak de cake voor ongeveer 60-65 minuutjes. Prik eventueel even met een sateprikker of de cake helemaal gaar is.

11. Nu eventjes geduld, geniet van de heerlijke geur, en geniet straks van deze heerlijke cake!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *