Wistje Datje?!

Uien! Man man… Ken je dat? Ben je net lekker een uitje aan het choppen, beginnen je ogen te branden en voor je het weet rollen de tranen over je wangen… Maaarr… Wistje Datje dat heel eenvoudig kan oplossen?

Hier wat tips!

1. Pak 2-3 velletjes keukenpapier, maak deze nat en leg dit natte propje naastje op de snijplank waar je de ui gaat snijden, en voila! Het vochtige propje neemt het zwavel op ipv van dat het naar je ogen gaat.

2. Leg de ui voor het snijden even in de koelkast of vriezer. Doordat de ui goed koud is komt er minder zwavel vrij.

3. Snij met een goed vooral scherp mes (liefst Rvs) geloof me, dit scheelt enorm. Er komen door een scherp mes veel minder zwavelstofjes vrij, dan bij het tobben met een bod mes.

Lets Make the onions cry this time!

Succes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *