Rijstevlaai

Ok! Ik maak dus altijd stiekem een klein blij sprongetje als ik op een verjaardag kom, en er is rijstevlaai! Ik vind dat dus echt de aller lekkerste onder de vlaaien. Dus vandaar dit heerlijke receptje voor rijstevlaai. Het is uiteraard de simpele makkelijke variant met kant en klare rijstepap. Maar heb je zin zelf rijstepap te maken dan is dat natuurlijk ook heel erg lekker.

Nodig: Voor de vlaaibodem

Voor de vlaaivulling

  • 500 ml rijstepap (uit de koeling )
  • 1 ei
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje mix Dr Oetker banketbakkersroom
  • 25 gram suiker

(Eventueel als garnering slagroom en chocolade vlokken)

  • Een vlaaivorm of springvorm, 28 cm diameter.
  • Doen:

    1. Doe de witbroodmix in een kom samen met het water, de boter en vanillesuiker. En kneed er met een mixer met deeghaken, een soepel deeg van.
    2. Laat het deeg afgedekt met plasticfolie, ongeveer 15 minuten rijzen op een warme plaats.
    3. Vet de vorm goed in en druk het deeg gelijkmatig uit over de bodem van de vorm, en maak een opstand randje van ongeveer 2 cm.
    4. Doe de rijstepap in een kom en voeg slagroom, ei, suiker en mix voor banketbakkersroom toe.
    5. Mix dit met een garde tot een egale vulling.
    6. Verdeel de rijstvulling over de vlaaibodem.
    7. Laat de vlaai even rusten.
    8. Warm de oven voor. Hetelucht op 170 graden en electrische oven op 180 graden.
    9. Bak de rijstevlaai op het rooster in het midden van de oven in 30 minuutjes goudbruin en gaar.
    10. Garneer eventueel met slagroom en chocolade vlokken.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *