Wat een super lekker weer zeg! Heerlijk! Het schiet al weer op, voor je het weet staat de lente staat al weer voor de deur. En is het ook weer Pasen!
Nu heb ik hier een super leuk receptje wat nou niet perse alleen voor de Pasen is. Kan namelijk ook heel goed als toetje na een gezellig diner. Maar dus ook ontzettend leuk zou zijn voor op de Paastafel!
Super makkelijk, en ook ideaal om eerder vooraf te maken.
Nodig: 6 personen
- 200 gram roomkaas
- 250 ml slagroom
- 125 gram witte basterdsuiker
- 2 citroenen
- 4 gelatineblaadjes
- 10 bastognekoekjes
- 1 zakje vanillesuiker
Doen:
- Week de gelatine in een bakje met koud water.
- Rasp 1 citroen en pers alle 2 de citroenen uit.
- Verwarm het sap even kort in een pannetje. Knijp de gelatine uit en los het op in de citroensap. En laat het eventjes afkoelen.
- Mix in een kom de roomkaas, basterdsuiker en vanillesuiker romig.
- En voeg de citroen rasp toe.
- Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel dit door het roomkaasmengsel.
- Voeg nu als laatste de citroensap toe, en meng dit nog even goed.
- Kruimel de bastonge koekjes fijn in een keukenmachine of hakmolen.
- Verdeel de kruimels over 6 glaasjes of leuke potjes en druk goed aan.
- Verdeel hierover het citroen cheesecake mengsel en laat ze 4 uurtjes opstijven, of een nachtje.
- Garneer ze eventueel met nog wat citroenrasp en munt.