Bananenbrood met appel en rozijnen

Super lekker! Bananenbrood! Maar ik wilde graag een gezonde versie! Het was even zoeken en testen tot het juiste recept. Te droog, te smeuïg, te ingewikkeld. Maaarrrrr, dit is hem hoor! Hij zit tussen het droge van brood en het smeuïge van cake in. Ik zeg perfect!! Met alleen natuurlijke suikers! De kids smullen ervan als ontbijt. En is ook heerlijk gezond als tussendoortje.

En voor de pindakaas lovers onder ons, een plakje besmeren met een beetje pindakaas is echt TE lekker!

Tip: Snij het in plakjes en verpak die appart en vries ze in. Zo heb je elke dag een gezond tussendoortje!

Nodig:

  • 2 rijpe bananen
  • 50 gram verse dadels
  • 200 gram bloem of speltmeel
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels appelmoes (zonder suiker)
  • 2 eetlepels honing
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 appels
  • 50 gram rozijnen
  • 2 theelepels kaneel
  • Doen:
    1. verwarm de oven voor op 180 graden.
      Doe de eieren, dadels (zonder pit), appelmoes, honing, banaan in stukken en kaneel in een keukenmachine (hakmolen of staafmixer) en meng het geheel tot een egaal papje.
      Voeg de bloem (of speltmeel) en de bakpoeder toe en roer of mix het er kort doorheen.
      Snijd de appel in kleine stukjes en spatel dit door het beslag samen met de rozijnen.
      Vet een cakevorm in of bekleed hem met bakpapier.
      Voeg het beslag hier aan toe en bak het bananenbrood met appel in de oven ongeveer 50 minuten tot hij gaar is.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *