Citroen mousse toetjes

Citroen! Love it, or Hate it! Nou, ik ga zeker voor de Love it! Heerlijk dat fris zure smaakje. En als je niet van hele zware toetjes houd, is dit recept een lekker licht nagerechtje. Zeker nu met dit heerlijke weer. Leuk als toetje na de Bbq. Deze lekkere citroen mousse toetjes (die ook gewoon heel erg lekker zijn als tussendoortje) zijn heel simpel te maken en zet je in een hand omdraai op tafel met slechts 5 ingrediƫnten!

Nodig:

  • 60 gram suiker
  • 1 citroen
  • 125 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 3 blaadjes gelatine
  • Eventueel blaadjes munt voor garnering

Doen:

  1. Laat de blaadjes gelatine een paar minuutjes weken in koud water.
  2. Rasp de citroen en pers hem uit. Gebruik eventueel een zeef om de pitjes op te vangen.
  3. Verwarm het citroensap in en steelpannetje.
  4. Knijp de gelatine goed uit en voeg het toe, roer tot de gelatine is opgelost. En laat het iets afkoelen.
  5. Splits de eieren
  6. Klop het eigeel schuimig met een mixer
  7. Voeg het citroensap toe en mix even kort mee.
  8. Klop de slagroom stijf in een andere kom en meng het door de citroensap.
  9. Klop tenslotte het eiwit stijf met een mixer en spatel het door het romige citroenmengsel.
  10. Verdeel het mengsel over 4 glaasjes, en laat ze minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  11. Garneer ze tenslotte met wat citroenrasp en een blaadje munt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *