Bruchetta tomaat

Ooh! Ik word hier zo blij van! Echt een gevalletje van; Less is more! Met heel weinig ingrediĆ«nten, maar wel de juiste, is dit in zijn eenvoud zo’n super lekker receptje!

Vooral met deze warme dagen, Heerlijk als voorgerechtje of als lekkere lunch, of als hapje op een leuke tapasplank. Heerlijk om gezellig weg te happen!

Nodig:

  • 1 ciabatta brood of stokbrood om af te bakken
  • 4 tomaten met veel vruchtvlees ( bijvoorbeeld vleestomaten of romatomaten)
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode ui
  • Enkele takjes basilicum
  • Gemalen peper & zeezout
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Balsamico dressing (optioneel)

Doen:

  1. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snij ze in kleine stukjes.
  2. Snipper de 1/2 rode ui fijn.
  3. Snijd de basilicum fijn.
  4. Meng de tomaten, ui, basilicum en een scheutje olijfolie door elkaar, en breng op smaak met zout & peper.
  5. Snijd het brood in plakken.
  6. Smeer met een kwastje de plakken brood in met olijfolie.
  7. Grill ze even om en om in een grillpan of in de oven op grill stand.
  8. Halveer een teentje knoflook en wrijf de bovenkant van de plakken brood er vervolgens mee. (Gewoon even goed met het knoflookteentje over het brood heen wrijven, de smaak zal er meteen intrekken )
  9. Beleg de plakken brood met het tomatenmengsel en strooi er wat parmezaanse kaas en fijn gesneden basilicum overheen.
  10. En eventueel wat balsamico er overheen sprenkelen.

En klaar is je bruchetta! Buon appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *