Vandaag heb ik voor jullie een makkelijke maaltijd! Nasi goreng is een Indonesisch gerecht wat gebakken rijst betekend. Er zijn een heleboel verschillende nasi recepten. Dit is een hele simpele bereiding en ook nog eens heel lekker! Zoals de meeste mensen wel weten kook ik het liefst zo weinig mogelijk uit pakjes & zakjes. Met de juiste kruiden in huis, zal ik jullie laten zien dat dat ook echt niet nodig is.
Ik gebruik in dit recept Ve-tsin, dat is een smaakversterker die vaak gebruikt word in de Chinese keuken. Gebruik niet te veel, een klein beetje kan al snel voldoende zijn.
Tip:
1.Kook de rijst als het lukt al wat eerder van tevoren zodat hij helemaal is afgekoeld. Dan word hij op zijn lekkerst als je hem op bakt!
2. Smeer je handen in met een beetje olie voor het snijden van de rode peper. Druk op het linkje om te kijken waarom: https://loontjekookt.nl/?p=333
Nodig:
- 150 gram prei (heel fijn gesneden)
- 1 ui gesnipperd
- 1 rode peper ( heel fijn gesneden)
- 150 gram hamblokjes
- 500 gram basmati rijst
- 1 liter kippenbouillon van 1 tablet
- Peper & zout
- 4 eieren
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- Halve theelepel Laos
- 1 theelepel Djinten
- Mespuntje Ve-Tsin
Doen:
- Maak 1 liter kippenbouillon van 2 blokjes.
- Kook hierin de rijst zoals op de verpakking staat.
- Snijd de groente en ham heel klein.
- Verhit een wokpan met de zonnebloemolie.
- Wok hierin de prei, ui en rode peper een paar minuutjes.
- Bak intussen in een andere pan de eieren. Klop de eieren en blijf roeren in de pan zodat je scrambled egg’s krijgt.
- Bak de gekookte rijst mee met de groente ongeveer 5 minuutjes.
- En voeg daarna de ham en de scrambled egg’s toe.
- Voeg als allerlaatste de kruiden toe er roer goed door elkaar.
- Eet de nasi lekker met pindasaus wat kroepoek en een spiegeleitje!