Dadels met chocolade & Kokos

Dadels zijn ontzettend gezond. Zitten boordevol vitamines. (Zoals je eerder heb kunnen lezen in Wistje Datje https://loontjekookt.nl/?p=306) Daardoor zijn ze ideaal als Healthy lekker tussendoortje!

Ook al heb allemaal pure ingrediënten gebruikt, ook de chocolade met 73% cacao. Bevatten pure ingrediënten ook calorieën en natuurlijke suikers. Dus niet heel verstandig om ze achter elkaar op te eten. Maar ach, nog altijd veel beter dan een gevulde koek toch?!

Ze zijn zowel zoet als hartig te combineren. En zoals beloofd hier een leuk receptje met deze heerlijke vrucht!

Nodig:

  • 10 á 12 Medjoul dadels (uit het versvak)
  • 200 gram chocolade puur 72%
  • Gemalen kokos
  • Doen:
    1. Zet een sneetje in de dadels en haal de pit eruit.
    2. Verwarm een pan met water, zet daarop een vuurvaste schaal. En laat hierin de chocolade au bain marie smelten.
    3. Leg een velletje bakpapier op een snijplank.
    4. Haal de dadels door de chocolade en leg ze 1 voor 1 op het velletje bakpapier.
    5. Bestrooi ze met wat kokos.
    6. Laat ze uitharden in de koelkast.

    Bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Dan kun je ze 4 á 5 dagen bewaren. Al halen ze hier dag 3 niet eens! Haha!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *