Mmmm! Stoofvlees! Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat. Heerlijk vind ik dat. Als ik lekker thuis aan het rommelen ben, terwijl er een pannetje stoofvlees staat te pruttelen op het fornuis. Dat zijn wel geniet momentjes hoor!
Er zijn heel veel verschillende recepten voor stoofvlees, dat het eigenlijk gewoon lastig is er één te kiezen. Dus dit is wel de eerste maar zeker niet de laatste.
Ik gebruik hier weer een hele lekkere kruidenmix van Euroma by Jonnie Boer. De Zwolsche stoof kruidenmix. Heerlijke mix met kruidnagel en anijszaad.
Lekkere dikke frieten erbij, en smullen maar!
Nodig:
- 500 gram sucade lapjes ( of riblappen)
- 2 uien
- 1 flesje donker bier
- 2 eetlepels appelstroop
- 2 eetlepels zwolsche stoof kruiden by Jonnie boer https://www.euroma.nl/original-spices/zwolsche-stoof/
- Peper & Zout
- 30 gram boter
- Beetje bloem
Doen:
- Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper & zout.
- Hussel de blokjes vlees door de bloem.
- Bak het vlees vervolgens aan in de boter en bak de uien en knoflook even mee.
- Voeg dan het bier, de appelstroop en de Zwolsche stoofkruiden toe.
- Schep het even een paar keer om tot dat de appelstroop is opgelost.
- Draai het vuur helemaal laag en laat het een uurtje of 3 á 4 pruttelen net deksel op de pan.
- Schep het af en toe tussendoor om.
- Serveer met lekkere dikke frietjes!!