Smeuïge Bananen cake

Een lekker plakje cake gaat er altijd wel in. Met een bakkie koffie of thee. Wel is het leuk om eens te variëren met smaakjes ipv “gewone” cake.

Dit is een recept voor een heerlijke smeuïge bananen cake. Ik heb hem met alleen banaan gemaakt, maar je kunt er mee variëren door er stukjes walnoot of chocolade aan toe te voegen.

Ideaal als je wat overrijpe bananen hebt liggen.

Nodig:

  • 260 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 gram roomboter
  • 165 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • 4 rijpe bananen
  • 1 theelepel kaneel

Doen:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder en zout door elkaar.
  3. Smelt de boter in een kommetje in de magnetron.
  4. Voeg de gesmolten boter, bruine basterdsuiker, eieren, bananen en de kaneel toegaan het bloemmengsel.
  5. Meng dit allemaal goed door elkaar.
  6. Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet hem goed in.
  7. En giet het beslag in de vorm.
  8. Zet de cake 60 minuten in de oven.
  9. Als de cake klaar is, even een half uurtje laten afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *