Erwtensoep

Oeh! Lekker koud buiten! En het heeft weer gesneeuwd! Tijd voor een lekkere grote pan erwtensoep! (Al kun je mij met een kopje erwtensoep in de zomer ook blij maken hoor!)

Maar dit is niet zomaar een recept, maar DE erwtensoep van mijn oma! Dit receptje gaat al heel wat jaartjes mee. Een hele makkelijke, met maar enkele ingrediënten. Zonder te veel poes pas.

En echt!! Hij is heerlijk!

Ik gebruik in dit recept spliterwten. Het fijnste is om die even te wellen. Dan word het allemaal iets sneller gaar. Die doe ik dan meestal de avond voor ik de soep ga maken in een bakje met water en laat ze een nachtje staan.

En je hebt bij bereiding een staafmixer nodig.

Nodig:

Doen:

  1. Breng in een grote pan 2 liter water met het vlees aan de kook.
  2. Voeg na 10 minuten koken de spliterwten toe. En breng het weer aan de kook. Er kan een soort schuimlaagje ontstaan, dat kun je er eventueel met een schuimspaan of lepel vanaf scheppen.
  3. Na weer een minuut of 10 koken kunnen de uien en de prei erbij.
  4. Breng het geheel weer aan de kook en laat het ongeveer 20 minuutjes zachtjes door koken.
  5. Breng op smaak met zout, peper en wat chilliepoeder.
  6. Pureer de soep glad met een staafmixer.
  7. Snij de rookworst in plakjes en roer erdoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *